Wilt u meer duurzaam ondernemen?

Realiseer een sterke aanpak

Geen idee hoe? Samen met u stippelen we een concrete aanpak uit en begeleiden u op uw reis naar meer duurzaam ondernemen, een toekomstgericht HRM-beleid en een efficiënte klantenbenadering. We geven advies en stappen met u mee tijdens het hele proces.

We adviseren u, stippelen samen uw reis uit en zijn zelfs uw reisgids. Hoe? Via opleidingen, workshops en coaching op maat van uw organisatie, federatie, … Onze wetenschappelijk onderbouwde tools vormen daarnaast een praktische oplossing voor uw concrete aanpak.

  • Niveaumeting duurzaamheid: Hoe ver staat u? Een self-assessment waarmee u een duidelijk beeld krijgt van hoe uw duurzaamheidsaanpak ontwikkeld is.
  • SDG-Fitplan: Hoe gaat u verder? Concreet stappenplan naar meer duurzaam ondernemen, met de SDG’s als kompas (SDG’s = sustainable development goals Verenigde Naties)
  • Time4Society vzw: maatschappelijke teambuildings en CSR-coaching, award CSR Professional of the Year.
  • Kies voor meer veerkracht en voorkom burn-out bij je medewerkers. Onze methodologie helpt u een eind op weg.
  • Vernieuwende projecten met Europese partners. Rond circulaire economie, lifelong learning of maatschappelijk engagement.

Niveaumeting duurzaamheid

Maatschappelijke teambuildings

Advies, opleiding, tools

Stappenplan naar meer duurzaam ondernemen

CSR-coaching

Europese samenwerkingsprojecten

ADVIES – STAPPENPLAN - WORKSHOP

Stap voor stap naar meer duurzaamheid

CSR coaching

Kan je niet onmiddellijk de Himalaya beklimmen, wandel dan eerst in de Ardennen of ga op trektocht in de Alpen. Het SDG-FITplan is een gestructureerde groei- en opvolgingsmethodiek voor duurzaam ondernemen, die aansluit bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Het stappenplan is eenvoudig te begrijpen, concreet te implementeren en stuurt u op basis van metingen bij. De vier stappen (ontwikkelen, integreren, realiseren en meten) kan u geleidelijk uitbouwen en rentabiliseren. Bob Elsen (voorzitter van Joker, organisator van duurzame reizen) en Nathalie Bekx, CEO van Trendhuis ontwikkelden dit SDG-Fitplan, waarmee u vlot zelf aan de slag kan.

Bestel het boek!

Lees het boek ‘Reis naar duurzaam ondernemen, met de SDGs als kompas’. Het maakt u onmiddellijk wegwijs en neemt u mee op een inspirerende MVO-tocht.

Weet u graag waar u staat?

Trendhuis ontwikkelde een niveaumetingstool dat u een overzicht biedt waar u zich voor elk werkdomein bevindt in uw duurzaamheidsstreven. Een mooie tool om uw verdere reis te plannen.

Op zoek naar meer begeleiding?

Trendhuis is graag uw gids en compagnon op uw reis naar duurzaam ondernemen.
Meer weten?

ADVIES – OPLEIDING - TOOL

Voorkom burn-out in uw organisatie

Tool voor meer veerkracht

Maak stress en burn-out als thema bespreekbaar in uw organisatie. Trendhuis biedt leidinggevenden en medewerkers inzichten in veerkracht en burn-out en onmiddellijk toepasbare tips & tricks tijdens workshops of lezingen.

Onze online tool met zelftests is een laagdrempelig communicatiekanaal om uw medewerkers bewust te maken van mogelijke risico’s op burn-out. Via de zelftests en getuigenissen worden ze gemotiveerd om ook zélf te werken aan een verbeterde veerkracht en meer weerbaarheid. De tool is bovendien een handige wegwijzer naar alle ondersteuningsmogelijkheden die u al aanbiedt. Meer weten?

“Met deze tool verlagen we de drempel voor medewerkers om met hun leidinggevende of HR te spreken over hun welbevinden en stress. De zelftests bieden hen inzicht en reiken concrete handvatten aan.”

WORKSHOP

Stimuleer creativiteit en innovatie

Workshop

Samen met Europese partners ontwikkelen we in het kennisnetwerk Creativiteits- en Innovatiemanagement (CIM) innovatieve en interactieve benaderingen om nieuwe ideeën te bedenken, uit te werken en te implementeren.

Interesse in een workshop design thinking of appreciative inquiry om uw organisatie naar een hoger niveau te tillen? Bel of mail ons.

Circulariteit

‘Three C’ of ‘Creating and sustaining Charcoal value chains to promote a Circular Carbon economy in NWE Europe”. In dit project voorzien we de ontwikkeling en uitrol van economisch levensvatbare waardeketens op basis van kool (char) geproduceerd uit diverse biomassa in de deelnemende regio’s in Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk en Nederland. Zo willen we een klimaatvriendelijke en duurzame circulaire economie uitbouwen. Het project staat onder leiding van een interdisciplinair team van universiteiten, openbare entiteiten, beroepsorganisaties, regionale ontwikkelingsmaatschappijen met expertise in draagvlak uitbouw, investeringen en marketing. Interesse om mee te testen? Geef ons een seintje.
Website InterregOuderen aan de slag

Het project SASSI-Working (Silver age, silver sage) richt zich op effectieve, leeftijdsbewuste en revitaliserende benadering van loopbaanmanagement voor mensen die tot voorbij hun gerechtigde pensioensleeftijd willen of moeten blijven werken.

Trendhuis kan u, op basis van dit het project, ondersteunen met de continue professionele ontwikkeling en de uitbouw van toekomstperspectieven voor oudere werknemers.
Projectwebsite

Maatschappelijk gezond

Met het B-SPORT+ project (Bottom-up Sport Partnership) stimuleren we mensen met een beperking om meer te sporten. Hiervoor coachen we begeleiders en organisatoren. Daarnaast creëren we samenwerkingsmechanismen tussen instellingen, waarbij we de ongelijkheden tussen mensen met een beperking en mensen zonder beperking, in sport en lichaamsbeweging verminderen.
Projectwebsite

Duurzame universiteiten

Het nieuwe project SDGS4U implementeert een strategie om universiteiten te helpen om zowel de SDG-uitdagingen te vertalen naar lokale strategieën als om nieuwe competenties te bevorderen bij hun docenten en studenten. Dat gebeurt in 3 stappen: 1. Jongeren en universiteitspersoneel opleiden rond de transversale, burgerlijke en ondernemersvaardigheden die nodig zijn om de SDG’s aan te pakken, te identificeren en te ontwikkelen. 2. De implementatie van de SDG’s binnen de universiteiten verbeteren. 3. Leiderschap van universiteiten uitbreiden en versterken door de implementatie van de SDG’s Labs.


Nieuwsgierig? Meer weten?

Nathalie Bekx, CEO
nathalie.bekx@trendhuis.be
015 28 54 00

Katleen Weytjens, directeur
katleen.weytjens@trendhuis.be
015 28 54 03

privacy policy