We adviseren u, stippelen samen uw reis uit en zijn zelfs uw reisgids. Hoe? Via opleidingen, workshops en coaching op maat van uw organisatie, federatie, … Onze wetenschappelijk onderbouwde tools vormen daarnaast een praktische oplossing voor uw concrete aanpak.
Niveaumeting duurzaamheid
Maatschappelijke teambuildings
Advies, opleiding, tools
Stappenplan naar meer duurzaam ondernemen
CSR-coaching
Europese samenwerkingsprojecten
Kan je niet onmiddellijk de Himalaya beklimmen, wandel dan eerst in de Ardennen of ga op trektocht in de Alpen. Het SDG-FITplan is een gestructureerde groei- en opvolgingsmethodiek voor duurzaam ondernemen, die aansluit bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Het stappenplan is eenvoudig te begrijpen, concreet te implementeren en stuurt u op basis van metingen bij. De vier stappen (ontwikkelen, integreren, realiseren en meten) kan u geleidelijk uitbouwen en rentabiliseren. Bob Elsen (voorzitter van Joker, organisator van duurzame reizen) en Nathalie Bekx, CEO van Trendhuis ontwikkelden dit SDG-Fitplan, waarmee u vlot zelf aan de slag kan.
Lees het boek ‘Reis naar duurzaam ondernemen, met de SDGs als kompas’. Het maakt u onmiddellijk wegwijs en neemt u mee op een inspirerende MVO-tocht.
Trendhuis ontwikkelde een niveaumetingstool dat u een overzicht biedt waar u zich voor elk werkdomein bevindt in uw duurzaamheidsstreven. Een mooie tool om uw verdere reis te plannen.
Trendhuis is graag uw gids en compagnon op uw reis naar duurzaam ondernemen.
Meer weten?
Maak stress en burn-out als thema bespreekbaar in uw organisatie. Trendhuis biedt leidinggevenden en medewerkers inzichten in veerkracht en burn-out en onmiddellijk toepasbare tips & tricks tijdens workshops of lezingen.
Onze online tool met zelftests is een laagdrempelig communicatiekanaal om uw medewerkers bewust te maken van mogelijke risico’s op burn-out. Via de zelftests en getuigenissen worden ze gemotiveerd om ook zélf te werken aan een verbeterde veerkracht en meer weerbaarheid. De tool is bovendien een handige wegwijzer naar alle ondersteuningsmogelijkheden die u al aanbiedt. Meer weten?
“Met deze tool verlagen we de drempel voor medewerkers om met hun leidinggevende of HR te spreken over hun welbevinden en stress. De zelftests bieden hen inzicht en reiken concrete handvatten aan.”
Samen met Europese partners ontwikkelen we in het kennisnetwerk Creativiteits- en Innovatiemanagement (CIM) innovatieve en interactieve benaderingen om nieuwe ideeën te bedenken, uit te werken en te implementeren.
Interesse in een workshop design thinking of appreciative inquiry om uw organisatie naar een hoger niveau te tillen? Bel of mail ons.
‘Three C’ of ‘Creating and sustaining Charcoal value chains to promote a Circular Carbon economy in NWE Europe”. In dit project voorzien we de ontwikkeling en uitrol van economisch levensvatbare waardeketens op basis van kool (char) geproduceerd uit diverse biomassa in de deelnemende regio’s in Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk en Nederland. Zo willen we een klimaatvriendelijke en duurzame circulaire economie uitbouwen. Het project staat onder leiding van een interdisciplinair team van universiteiten, openbare entiteiten, beroepsorganisaties, regionale ontwikkelingsmaatschappijen met expertise in draagvlak uitbouw, investeringen en marketing.
Interesse om mee te testen? Geef ons een seintje.
Website Interreg
Het project SASSI-Working (Silver age, silver sage) richt zich op effectieve, leeftijdsbewuste en revitaliserende benadering van loopbaanmanagement voor mensen die tot voorbij hun gerechtigde pensioensleeftijd willen of moeten blijven werken.
Trendhuis kan u, op basis van dit het project, ondersteunen met de continue professionele ontwikkeling en de uitbouw van toekomstperspectieven voor oudere werknemers.
Projectwebsite
Met het B-SPORT+ project (Bottom-up Sport Partnership) stimuleren we mensen met een beperking om meer te sporten. Hiervoor coachen we begeleiders en organisatoren. Daarnaast creëren we samenwerkingsmechanismen tussen instellingen, waarbij we de ongelijkheden tussen mensen met een beperking en mensen zonder beperking, in sport en lichaamsbeweging verminderen.
Projectwebsite
Het nieuwe project SDGS4U implementeert een strategie om universiteiten te helpen om zowel de SDG-uitdagingen te vertalen naar lokale strategieën als om nieuwe competenties te bevorderen bij hun docenten en studenten. Dat gebeurt in 3 stappen: 1. Jongeren en universiteitspersoneel opleiden rond de transversale, burgerlijke en ondernemersvaardigheden die nodig zijn om de SDG’s aan te pakken, te identificeren en te ontwikkelen. 2. De implementatie van de SDG’s binnen de universiteiten verbeteren. 3. Leiderschap van universiteiten uitbreiden en versterken door de implementatie van de SDG’s Labs.
Nathalie Bekx, CEO
nathalie.bekx@trendhuis.be
015 28 54 00
Katleen Weytjens, directeur
katleen.weytjens@trendhuis.be
015 28 54 03